Salibandyn Superfinaali?

Salibandyn superfinaalit pelattiin viikko sitten Helsingissä ja paikkana toimi Hartwall Areena. Olemme hieman pohtineet tapahtumaa ja sen tulevaisuutta. Tapahtuman konsepti on toimiva, mutta jotain siitä puuttuu?

Pelipaikka?

Tapahtuma on järjestetty nyt kahtena vuotena Hartwall Areenalla. Areena antaa tapahtumalle hienot mahdollisuudet järjestää vaikka minkälaista ilotulitusta ja showta. Ongelmakohta on se, että tupa pitäisi saada täyteen ja tunnelma pitäisi olla katossa koko päivän ajan.

Jos paikkana toimii Hartwall, niin pitäisikö lipunmyynti aloittaa alakatsomoista ja kaikki liput samanhintaisiksi? Ensiksi alakatsomot täyteen ja tämän jälkeen avattaisiin yläkatsomon osia myyntiin sitä mukaan kun lippuja menee?

Mitäs jos tapahtuma järjestettäisiin Helsingin jäähallissa tai Espoon Metro Areenalla? Lehtereet olisi mahdollisesti helpompi saada täyteen, halli olisi tiiviimpi ja myös todennäköisesti tunnelma kohoaisi sen myötä? Tilanne voisi kääntyä niin, että kaikki halukkaat eivät edes mahtuisi halliin?

Jos ensiksi myytäisiin pienempi halli täyteen parina vuotena ja sitten siirryttäisiin isompiin valoihin?

 

Fanikulttuuri?

Salibandyssa fanikulttuuri on vielä lapsen kengissä. Osiltaan tunnelmaa toisi myös selkeästi se, että fanikulttuuri kasvaisi ja ihmiset lähtisivät oikeasti kannustamaan omiaan voittoon tapahtumassa. Paljon ihmisiä tulee hallille vain katsomaan otteluita, pitämättä sen kummempaa meteliä hallissa.

 

Show?

Molempina vuosina tapahtumassa on ollut kotimaisen musiikin kärkinimiä esiintymässä. Tänä vuonna vielä kesken esityksen tekniikka petti ja lauluja kuultiin ilman taustanauhaa. Tarvitseeko tapahtuma näitä esiintyjiä välttämättä jos pelataan pienemmässä ja tiiviissä hallissa, näin ollen itse peli on keskiössä. Tosin kukaan tuskin suuntasi Hartwallille vain näiden artistien takia.

 

Huolestuttavaa on se, että tapahtuman yleisömäärät pitäisi vain kasvaa vuosi vuodelta ja nyt otettiin ensimmäisen vuoden jälkeen heti takapakkia, kun molempien finaalien yleisömäärät laski yli tuhannella silmäparilla.

Tapahtuma ja konsepti on ihan toimiva, mutta jotain siitä tosiaan puuttuu.