Korona X Urheilu – Mitäs nyt tehdään?

Koronavirus alkoi vallata maatamme hurjaa vauhtia ja näin ollen lähes kaikki käynnissä olleet urheilulajit löivät leikin sikseen ja lopettivat kautensa etuajassa. Tänä vuonna jäi monessa lajissa pudotuspelit pelaamatta ja mestaruudet jakamatta. Täysin oikea päätös. Tässä elämässämme on tärkeämpiäkin asioita kuin urheiluseuran kassa, nimittäin tässä alkaa olla pelissä meidän kaikkien suomalaisten terveys.

Esimerkiksi Liigan viimeisellä kierroksella näimme sen karun faktan, urheilua tehdään maassamme ihmisiä, yleisöä ja yhteisöä varten. Jos vaihtoehtona on pelata virallinen sarjaottelu tyhjille katsomoille tai jättää se kokonaan pelaamatta, niin jälkimmäinen on ainut ja oikea vaihtoehto.

Urheilu tarjoaa elämyksiä ja sisältöä meidän monen elämäämme valtavan paljon ja tältä se tyhjiö ilman urheilua nyt tuntuu. Nyt varmaan viimeistään tajuamme tuon arvon elämäämme.

Urheilutapahtuma, esimerkiksi jääkiekko- tai futismatsi on todella monelle kansalaiselle myös henkireikä tai ainut sosiaalinen tapahtuma. Hallilla/Areenalla näet aina tuttuja, vaihdatte kuulumisia ja se voi olla ainut paikka missä teillä molemmilla on aikaa oikeasti keskustella siitä, että mitä sinulle Pertsa oikein kuuluu?

 

Mites tässä nyt toimitaan, kun urheilua pitäis päästä katsomaan, mutta se ei vain ole nyt mahdollista?

Moni, lähes kaikki suomalaiset urheiluseurat ovat tällä hetkellä ongelmallisessa tilanteessa, sillä kulut juoksevat normaalisti, mutta tulopuoli stoppasi kuin seinään. Harvalla seuralla on minkäänlaista puskuria olemassa kassanpohjalla, jolla tämä ajanjakso elämässämme selvittäisiin.

Monet seurat ovat antaneet kannattajilleen mahdollisuuden tukea seuran toimintaa myymällä esimerkiksi fanituotteita ja pääsylippuja otteluihin, joita ei ikinä pelattukkaan. Osallistumalla suosikkijoukkueesi talkoisiin mukaan, olet mukana mahdollistamassa sitä, että kenties ensi kesänä pääset ylipäätään katsomaan jalkapalloa paikanpäälle tai syksyllä voit hankkia kausikortin jääkiekkomatseihin. Kaikki tuki on nyt elintärkeä, sillä kuten ihmiset, niin myös seurat sekä tapahtumanjärjestäjät taistelevat hengestään.

 

Pahimmassa tapauksessa kotikaupungissasi tämä ainut sosiaalinen tapahtuma ja henkireikä on vaarassa, sillä olemme niillä rajoilla, että jotkut seurat joutuvat valitettavasti laittamaan lapun luukulle ja nostamaan kädet ilmaan.

Ei anneta tämän tapahtua. Taistellaan yhdessä tämän ajan läpi ja pidämme seurat hengissä. Laitatko mielummin nyt seuran kassaan esimerkiksi 10 euroa vai haluatko tälläisen tyhjiön jatkuvan elämässäsi, jonka tämä korona-merkkinen epidemia on meille nyt aiheuttanut.

Ei käperrytä nyt kuoren sisälle voivottelemaan, vaan niin yritysmaailmassa kuin seuroissakin on aika painaa kaasua vain entistä kovempaa ja kaikkein tärkeintä on pitää pyörät pyörimässä mahdollisimman kovalla vauhdilla.

Tue seuraasi jos se vain on mahdollista. Seura tarjoaa sinulle varmasti panoksesi takaisin korkojen kera ja järjestää jälleen lukuisia mahtavia tapahtumia ja elämyksiä!