Haastattelussa Jonna Berghem

Aurinko pilkistää taivaalta ja yleisurheilijat valmistautuvat siirtymään halleista ulkoradoille. Saimme haastatteluun vastikään Carelia Sport & Managementin kanssa yhteistyön aloittaneen pika-ja aitajuoksija Jonna Berghemin.

Millainen on Jonnan arkipäivä? Mitä ajatuksia tuleva kesä herättää? Entäs miltä kuulostaa Tokyo 2020? Lue haastattelu, niin tiedät vastaukset myös näihin.

 

Tervehdys Jonna! Mitä kuuluu urheilijan aurinkoiseen päivään?

Moikka! Aurinkoinen kevätpäivä lähtee minulla käyntiin hyvällä aamupalalla, jonka jälkeen suuntaan joko treeneihin tai kouluun. Minun kevätpäivään kuuluu treenejä, paljon syömistä, rentoutumista sekä koulujuttuja (jos on pakko, mielelläni jättäisin sen osan pois päivästä, mutta kouluasiatkin pitää hoitaa). Joskus käyn pari kertaa päivässä treenaamassa, joskus otan rennosti ja lepään. Ihaninta näissä kevätpäivissä on se, että aamulla herää virkeänä kun aurinko paistaa ja pääsee ulos juoksemaan.

Hallikausi on takanapäin ja siirrytään pikkuhiljaa ulkoradoille. Miten hallikausi sujui omalta osaltasi?

Hallikausi toi paljon hyvää, mutta samalla se jätti vähän hampaankoloon. Varsinkin uusi ennätys 400 metrillä, SM-kulta 200 metrillä ja hopea 400 metrillä, sekä maan edustus pohjoismaisessa maaottelussa toi paljon iloa.  Kuitenkin tiedän, että pystyisin parempaan ja olisin halunnut saada enemmän itsestäni irti. Se toi itselleni lisää motivaatiota ja halua tehdä entistä kovemmin töitä, jotta kesällä pääsisin näyttämään mihin omat rahkeet riittää. Treenejä on vielä paljon ennen kesää, joten aikaa on!  

Mitkä ovat tulevan kesän tavoitteet?

Tulevana kesänä tavoitteeni on rikkoa ennätykseni roimasti, 100metristä 400 metriin, sekä napata Kalevan Kisoista ensimmäinen kultamitali. Tavoitteena on myös tehdä debyyttini 400m aidoissa, lajiin mihin olen pikkuhiljaa siirtymässä.

Joko tulevan kesän kilpailukalenteri on lyöty lukkoon? Montako kilpailua on tiedossa?

Kesän kilpailukalenteri on vielä auki, mutta pikkuhiljaa lyödään alustava suunnitelma lukkoon. Ennen sitä menen kolmeksi viikoksi Espanjaan valmistavalle leirille, ja luultavasti toukokuun lopussa tai kesäkuun alussa aloitan kisakauden. Kisoja tulee varmasti olemaan monta, mutta niinhän yleisurheilija parhaiten viettää kesää. 😉

Kuinka monta kertaa harjoittelet viikossa?  Millainen on normaaliviikkosi?

Normiviikkona treenejä on 7-9.  Sen lisäksi teen huoltavia treenejä ja fysioterapiaohjelmani. Lähes joka päivä teen jonkun treenin, mutta 1-2 päivää viikossa lepään tai teen palauttavia ja kevyitä treenejä, jotta kroppa ja pää ehtivät palautua.

Tavoitteena siintää 2020 Tokion olympialaiset. Mitä ajatuksia se herättää?

Se herättää paljon ajatuksia, hyviä ajatuksia. Olympialaiset on jo pitkään ollut minun unelma ja tavoite. Ajatus siitä antaa minulle lisää motivaatiota ja se herättää minussa sisäisen palon tehdä töitä joka päivä niin hyvin kuin mahdollista, että tämä tavoite toteutuisi. Helposti sinne ei kiivetä, mutta tiedän, että matka sinne tulee olemaan sen arvoista.

Carelia Sport & Management aloitti managerinasi maaliskuussa 2017. Millä fiiliksin starttailet yhteistyötä uuden managerin kanssa? 

Erittäin hyvillä fiiliksillä! Carelia Sport & Management on luotettava ja ammattimainen yritys. Uuden managerini avulla minun arkeni ja urheilu-urani helpottuu huomattavasti kun itse pääsen keskittymään olennaiseen, eli urheilemiseen. Odotan innolla, mitä kaikkea tämä yhteistyö tuo tullessaan!

Mitä terveisiä lähetät kannattajille, tukijoille ja lajia seuraaville ihmisille?

Ensinnäkin haluan kiittää suuresti teitä, jotka olette tukeneet minua ja uskoneet minuun näiden vuosien läpi. Positiivisia viestejä ja kommentteja ei ikinä voi saada liikaa ja ilahdun joka kerta treeneissä ja kisoissa kun joku tulee tsemppaamaan minua. Minun urheilu-urani on vasta alussa, joten toivon, että olette mukana tsemppaamassa minua myös tulevaisuudessa! Yleisurheilu on erittäin hieno ja monipuolinen laji ja on hienoa, että olette mukana seuraamassa! Moikataan urheilukentillä!

 

Lisää Jonnan kuulumisia tulemme kuulemaan kesän mittaan tällä sivustolla.